Nicoleta Imbrea

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Grădinița P.P. “Floarea-Soarelui” Resita 22 students are involved

Projects 2022

Ce cauzează schimbările climatice la nivel local

Preșcolarii au învățat despre cauzele schimbărilor climatice la nivel local vizionând filmulețe educative și prin discuții susținute de material intuitiv- harta , jetoane.

Efectele schimbărilor climatice

Copiii au descoperit prin discuții ghidate și imagini sugestive câteva dintre efectele schimbărilor climatice, apoi au rezolvat fișe de lucru, înfățișând planeta noastră atunci când este tristă și atunci când este veselă.

cauzele și efectele climatice la nivel global

a avut loc  o convorbire referitoare le cauzele și efectele schimbărilor climatice la nivel global. Copiii au realizat un poster, au adresat și au răspuns la întrebări.

Potentiale solutii pentru schimbările climatice

Prin intermediul poveștii cu început dat ,,Povestea Pământului” preșcolarii au găsit soluții pentru evitarea schimbărilor climatice: reciclarea selectivă, plantarea de pomișori, evitarea deplasărilor cu mașina și înlocuirea acestora cu variante prietenoase cu mediul înconjurător, nepoluante(mersul pe jos, cu bicicleta, cu trotineta). La finalul activității fiecare copil și-a confecționat o coroniță pe care a lipit imagini cu soluțiile identificate și mesajul ,,Și eu ajut Pământul”

Împreună putem construi SCHIMBAREA

Pe parcursul acestei săptămâni copiii și cadrele didactice au urmărit webinarul LEGO, precum și alte videoclipuri de la alte școli, din alte țări, au învățat cuvinte magice, necesare schimbării

REUSE, RECYCLE, REPAIR, au aflat despre importanța creativității și cum să își pună ideile în practică, dar și despre necesitatea evitării risipei, a poluării și regenerarea naturii

 

 

 

 

SCHIMBAREA începe cu noi

Ca o finalitate a proiectului, pe parcursul unei zile, preșcolarii și cadrele didactice au desfășurat diferite activități prin care au demonstrat că schimbările climatice pot fi evitate. Cu această ocazie a fost invitată și presa pentru a populariza în rândul comunității.


Impressions

ant
ant
ant
ant
ant
ant