Preșcolarii au învățat despre cauzele schimbărilor climatice la nivel local vizionând filmulețe educative și prin discuții susținute de material intuitiv- harta , jetoane.
Copiii au descoperit prin discuții ghidate și imagini sugestive câteva dintre efectele schimbărilor climatice, apoi au rezolvat fișe de lucru, înfățișând planeta noastră atunci când este tristă și atunci când este veselă.
a avut loc o convorbire referitoare le cauzele și efectele schimbărilor climatice la nivel global. Copiii au realizat un poster, au adresat și au răspuns la întrebări.
Prin intermediul poveștii cu început dat ,,Povestea Pământului” preșcolarii au găsit soluții pentru evitarea schimbărilor climatice: reciclarea selectivă, plantarea de pomișori, evitarea deplasărilor cu mașina și înlocuirea acestora cu variante prietenoase cu mediul înconjurător, nepoluante(mersul pe jos, cu bicicleta, cu trotineta). La finalul activității fiecare copil și-a confecționat o coroniță pe care a lipit imagini cu soluțiile identificate și mesajul ,,Și eu ajut Pământul”
Pe parcursul acestei săptămâni copiii și cadrele didactice au urmărit webinarul LEGO, precum și alte videoclipuri de la alte școli, din alte țări, au învățat cuvinte magice, necesare schimbării
REUSE, RECYCLE, REPAIR, au aflat despre importanța creativității și cum să își pună ideile în practică, dar și despre necesitatea evitării risipei, a poluării și regenerarea naturii
Ca o finalitate a proiectului, pe parcursul unei zile, preșcolarii și cadrele didactice au desfășurat diferite activități prin care au demonstrat că schimbările climatice pot fi evitate. Cu această ocazie a fost invitată și presa pentru a populariza în rândul comunității.