Anișoara Inculet

Romania
Bio

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Școala Gimnazială Nr.2 " Poet Ovidiu" 27 students are involved

Projects 2022

Incălzirea globală

Încălzirea globală reprezintă un fenomen prin care creșterea temperaturii în imediata apropiere a solului conduce la schimbări climatice: furtuni violente, temperatura aerului crește brusc, alternează perioade ploioase cu cele călduroase etc.Încălzirea globală afectează toate viețuitoarele deoarece le poate distruge mediul de viață.

Împreună cu elevii am realizat machete cu diverse medii de viață.

Efectele încălzirii globale

In activitatea dedicată celei de-a doua săptămâni, am discutat cu elevii despre încălzirea globală și efectele ei. Am subliniat faptul că la baza încălzirii globale stă tot activitatea necontrolată a oamenilor, chiar dacă , uneori, calamitățile naturale produse nu au aparent nicio justificare.

Ce pot face copiii pentru a evita, pe termen lung, încălzirea globală? Să conștientizăm toate cauzele perturbării ciclului natural al vieții, efectele nocive pe care le are încălzirea globală și educarea oamenilor pentru a respecta natura.

Impactul încălzirii globale la nivel local

În săptămâna aceasta am organizat cu elevii o acțiune de ecologizare a malului lacului din apropiere. Am fost împreună 3 clase din școală și am adunat deșeuri pe care le-am colectat în saci menajeri.

Activitatea a avut un caracter educativ, copiilor fiindu-le explicat impactul poluării asupra mediului și asupra viețuitoarelor.

Solutiile potentiale pentru schimbarile de mediu

Activitatea a avut două etape: plimbare într-o pădure, în care am luat în brațe copacii, ca pe niște oameni și realizarea unui poster în care copiii au evidențiat faptul că omul trebuie să respecte natura.

Interactiuni intre elevi

În această săptămână le-am propus elevilor să realizeze din piese lego diferite machete care să prezinte un mediu curat. Au realizat în perechi și individual lucrari foarte frumoase și interesante.

Actiune ecologica

Am organizat cu elevii din clasa mea o campanie de protejare a albinelor prin realizarea unor picturi pe folie in parcul din fața școlii.


Impressions

ant
ant
ant
ant
ant
ant