Fresh air

Maria Janina Ionica

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


La colindat
School: Scoala Gimnaziala Ecaterina Teodoroiu 25 students are involved

Projects 2021

Stop defrisarilor!

Elevii clasei I A, Scoala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu din Tg-Jiu, Gorj, au realizat desene prin care isi exprima dorinta ca defrisarile sa inceteze. Aerul curat este produs de arborii verzi, poluarea este prezenta, din pacate, pretutindeni, iar defrisarile nu fac altceva decat sa aduca modificari climatice ireversibile.

Efectele schimbarilor climatice

Elevii au discutat despre efectele schimbarilor climatice, cautand pe internet imagini sugestive si articole referitoare la acestea. Si-au exprimat sentimentele fata de cei care sufera cel mai mult de pe urma acestor schimbari si au adus exemple de efecte intalnite chiar de ei.

Cauzele si efectele schimbarilor climatice

Elevii au urmarit un video intitulat ,, Cauzele si consecintele schimbarilor climatice", in care profesorul Hans Joachim Schellnhuder, directorul Institutului de Cercetare a impactului asupra climei (PIK) de la Postdam, explica pe intelesul tuturor cum gazele cu efect de sera duc la incalzirea globala. De aici rezulta cresterea temperaturii atmosferice dar si a temperaturii apelor marilor si oceanelor, ajungandu-se la fenomene meteo extreme ce produc pagube materiale insemnate. 

Solutii pentru prevenirea schimbarilor climatice

Elevii au incercat sa descopere cateva solutii pentru a preveni/ inlatura schimbarile climatice. Dupa vizionarea mai multor materiale de pe youtube si in urma discutiilor avute, au propus: reducerea poluarii, plantarea de copaci, schimbarea sistemului energetic (folosirea energiei solare si eoliene).

Intâlnire virtuală

Elevii clasei I A, Sc.Gimn. Ecaterina Teodoroiu, Tg-Jiu, au realizat o întâlnire virtuală cu elevi de aceeasi vârstă, din Gimnaziul nr.7 Chisinau. Au discutat despre posibile solutii: plantarea de copaci, reducerea poluarii apei, solului, aerului, folosirea energiei solare si eoliene, inlocuirea mijloacelor de transport poluante cu unele nepoluante. Cu totii am fost emotionati de intalnirea cu fratii de peste Prut.

PLANTAM COPACI!

Vacanta ne-a oferit prilejul de a planta copaci sau pomi fructiferi in gradina bunicilor sau pe campul din apropierea locuintei.


Impressions

Images by Maria Janina Ionica 2020-10-03Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2020-10-07Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2020-10-15Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2020-10-22Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2021-10-08Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2021-10-08Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2021-10-12Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2021-10-18Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2021-10-24Ionica
Images by Maria Janina Ionica 2021-11-01Ionica