Valentin Crețu

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Școala gimnazială „Mihai Eminescu”, Ghermănești 25 students are involved

Projects 2021

Cauzele schimbărilor climatice

Activitatea  s-a desfășurat on-line și a avut ca punct de pornire o prezentare PPT, inserată cu numeroase  activități interactive, în care am  utilizat instrumente/resurse digitale precum: Jamboard, Mentimeter, Google Slides, Youtube și Wordwall. Elevii au descoperit și aprofundat cauzele schimbărilor climatice, dar în același timp au comparat noțiunile de încălzire globală și schimbări climatice sau  vreme și climă.

Efectele schimbărilor climatice

Am început activitatea folosind  o prezentare video, urmată de dezbateri pe tema efectelor schimbărilor climatice. Dezbaterea a avut ca punct de plecare prezentarea proiectelor realizate de elevi. Cu ajutorul metodelor/instrumente digitale  elevii au identificat  consecintele  dezastruoase ale schimbărilor climatice, cu impact major asupra viitorului planetei noastre.

Soluții pentru Schimbările climatice

După aprofundarea cauzelor și efectelor schimbărilor climatice, elevii au  identificat posibile soluții  pentru reducerea încălzirii globale. Activitatea, deși s-a desfășurat on-line, a fost organizată pe grupe de elevi, instrumentul digital folosit de această dată fiind Google Slides.