Elevii clasei a treia B, ai Liceului Teoretic Mircea Eliade, Galați, județ Galați, au căutat pe Internet folosind inteligența artificială definiția schimbărilor climatice, apoi au scris o definiție pe peretele unui Padlet. Definiția a fost însoțită și de o imagine sugestivă. La nivel local schimbările climatice sunt influențate de poluarea orașului, creșterea amprentei de carbon.
După vizionarea unui film video elevii exemplifică efectele schimbărilor climatice și scriu pe postit-uri aceste efecte, apoi le expun la tablă. Câteva dintre efectele exemplificate de către elevi au fost: o iarnă mai scurtă, ridicarea temperaturii, grindină, furtuni violente, deșertificare, secetă prelungită, dispariția unor plante și animale. Elevii au plantat crizanteme în parcul din curtea liceului, după ce au curățat terenul. Apoi au sădit gazon. Periodic întrețin acest spațiu.
Elevii au construit din piese Lego mașini, eoliene, panouri solare. Au realizat desene cu soluții propuse de ei: curățarea apei folosind inteligența artificială (roboți), plantarea de copaci, agricultură sustenabilă, etc. Întâlnirea a avut loc pe Zoom cu trei școli din Turcia. Fiecare școală a prezentat cum s-a implicat în proiect. Elevii au fost interesați și au avut posibilitatea să formuleze întrebări.
Elevii, împreună cu profesorul au realizat un afiș. Au aflat despre cei 3R și au realizat tablouri din materiale naturale, refolosibile. A fost redactată o scrisoare și a fost trimisă la televiziunea locală și ziarul local. Elevii și profesorul au popularizat pe rețelele sociale implicarea în proiect. Activitățile s-au finalizat cu un dans pe o melodie compusă de elevii clasei și participarea la întâlnirea globală din 4 noiembrie.