Activitatea a constat în realizarea unui brainstorming organizat sub forma unui ciorchine, în sala de clasă, având ca scop identificarea definiției schimbărilor climatice. Au fost enunțate mai multe idei, s-a făcut diferența dintre vreme și climă. Pentru a înțelege mai bine semnificația și impactul schimărilor climatice s-a dezbătut un articol legat de incendiile petrecute în acest an, pe timpul verii, în partea sudică a Europei. S-a vizionat un scurt filmuleț cu manifestarea unei tornade în câmpia Română ăn țara noastră.
Împreună cu elevii clasei a 6-a am analizat lista de efecte și cauze, identificate anterior, am mai adăugat alte cazue și efecte identificate. Am urmărit planul de lecție pus la dispoziție în cadrul proiectului și am identificat în diferite surse de informații viitoare efecte ale activității umane asupra climei și le-am discutat pe parcursul activității.
S-a realizat o retrospectivă cu elevii claselor a 6a asupra celor discutate anterior și s-a realizat o listă a soluțiilor identificate pentru reducerea sau stoparea încălzirii globale. Elevii au realizat în story jumper o prezentare a acestor soluții.
https://www.storyjumper.com/book/read/116465242/61780c6378396
https://www.storyjumper.com/book/read/116649942/6178f536376fa
https://www.storyjumper.com/book/read/116631972/61781515e0fa5
Datorită condițiilor pandemice ne-am desfășurat activitate asincron. Astfel elevii claselor a VI-a au realizat desene și filmulețe cu diverse intrumente: soft de jocuri video, chatterpix, diverse alte aplicații pe telefon, în care au prezentat măsuri de reducere a schimbărilor climatice. Împreună am participat la climate action day unde am văzut poziția mai multor personalități, oameni de știință, profesori și elevi față de schimbările climatice.