MONICA STOICA

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Școala Gimnaziala Andrei Mureșanu Ploiești 25 students are involved

Projects 2022

Albinutele magice si Climate Action Project

Elevii clasei a II-a A de la Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu din Ploiesti, participa cu bucurie la acest proeict pentru ca iubesc natura. Am inceput discutand despre mediul inconjurator, anotimpurile preferate, sarbatorile petrecute in familie sau la scoala ori in comunitate. Am discutat si ne-am lamurit depre diferentele dintre vreme si clima. Am stabilit cuvintele cheie pentru fiecare. Am gandit cauzele pentru care in natura au loc fenomene extreme, schimbari importante in temperatura aerului si infatisarea pamantului. Am colorat, am discutat, am scris, am invatat!

Copacelul Albinutelor si efectele schimbarii climatice

In cea de-a doua saptamana am discutat despre schimbarile climatice si efectele lor, am urmarit filme si am discutat pe baza imaginilor. Am plantat un arbust  in gradina scolii. 

Albinutele Harnice descopera BIODIVERSITATEA SI SUSTENABILITATEA

Am facut cunostinta cu Proiectul Educatie la Inaltime si am urmarit o lecție unică, pe vârful Omu,  o lecție specială de la stația meteorologică, așezarea umană locuită permanent aflată la cea mai mare altitudine din România. Cea mai dificilă misiune a echipei ”Educație la Înălțime” a fost sa   transporte echipamentele de transmisie și de filmare la peste 2500 de metri altitudine. O lecție realizată cu ajutorul sistemului de internet prin satelit dezvoltat de Elon Musk.

Am descoperit biodiversitatea la Gradina Zoo din Bucuresti.

Pamantul este casa noastra!

Elevii au participat la o discutie despre sanatatea planetei. Au identificat si cateva solutii pe care le vor discuta si cu parintii lor acasa. Au realizat proiecte care sunt prezentate in cartea digitala- Pamantul este casa noastra -Bookcreator

Invatam unii de la altii sa ocrotim natura

Elevii clasei Albinutelor au participat la o intalnire online Prezentarea a fost facuta de elevele Speianu Maria-Eliza și Coadă Liliana,  cl. a XI-a ,,A", Liceul de Creativitate și Inventică ,,Prometeu-Protalent", Chișinău. La intalnire a participat si doamna profesoara coordobnatoare Angela Lungu.

Am primit de la colegii mai mari si un poster pe care il avem in clasa afisat. Cu ajutorul lui ne amintim intotdeauna ce actiuni putem face zilnic pentru a refolosi, recicla, reutiliza , dar si economisi resursele din mediul inconjurator.

SCHIMB DE BUNE PRACTICI, suntem prieteni cu totii in schimbarea practicilor gresite

Am dorit sa interactionam cu elevi de varsta noastra din Brazilia. Am trimis intrebari despre actounile pe care ei le intreprind pentru protehjarea mediului, ne-am interesat despre principalele probleme cu care se confrunta ei. Asteptam raspunsurile, dar si intrebarile lor!

URL to Video on OneDrive

Impressions

Images by MONICA STOICA 2022-11-03STOICA
Images by MONICA STOICA 2022-10-14STOICA
Images by MONICA STOICA 2022-10-14STOICA
Images by MONICA STOICA 2022-11-03STOICA
Images by MONICA STOICA 2022-11-03STOICA
Images by MONICA STOICA 2022-11-06STOICA
Images by MONICA STOICA 2022-11-06STOICA
Images by MONICA STOICA 2022-11-06STOICA