Avarvari Ioana Daniela

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Botoșani 25 students are involved

Projects 2021

Schimbările climatice pe înțelesul copiilor

 Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare amenintare asupra mediului inconjurator cu care se confrunta omenirea. Elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Botoșani au încercat să înțeleagă fenomenul utilizând prezentări ppt, video, discuții.

Efectele schimbării climatice

 Elevii școlii noastre au înțeles care sunt efectele acestui fenomen. Schimbarile climatice, manifestate prin valuri de caldura, zile friguroase, fenomene meteorologice extreme, etc. au efecte negative asupra sanatatii. In plus, bolile transmise prin apa si alimente, ar putea fi afectate de efectele schimbarilor climatice. Aceste efecte pot fi amplificate de alti factori de stres, (expunerea la ozon si particule fine determinate de valurile de caldura).

Probleme legate de apa: in afara de inundatii, o serie de alte aspecte legate de apa sunt, de asemenea, importante. Precipitatiile abundente au fost corelate cu o serie de focare de boli transmise prin apa, ca urmare a mobilizarii agentilor patogeni sau a contaminarii pe scara larga a apei din cauza revarsarii apei din retelele de canalizare.Reducerea fluxului apelor in timpul verii poate cauza cresterea potentialului de contaminare bacteriana si chimica.Temperaturile ridicate ale apei pot, de asemenea, intensifica prezenta fenomenului nociv al infloririi algelor.De asemenea, multiplicarea cazurilor de contaminari cu bacterii fecale risca sa afecteze sistemele de captare a apei potabile si apele destinate activitatilor recreative.In plus, insuficienta apei adecvate pentru practicile de igiena cotidiana esentiale pentru sanatate, cum ar fi spalarea corecta a mainilor, ar putea contribui la multiplicarea focarelor de boli infectioase.

Să acționăm împreună

Elevii claselor mari au transmis informații/ desene/ mesaje elevilor mai mici  cu privire la efectele schimbărilor climatice și i-au provocat la dialog/desene

Să căutăm soluții!

Cea mai importantă provocare cu care ne confruntăm astăzi este aceea de a împiedica accentuarea schimbărilor climatice. Acțiunile îndreptate către combaterea schimbărilor climatice ajută la protejarea naturii înconjurătoare și a sistemelor naturale de care depindem cu toții. Dacă avem grija cuvenită față de sol, păduri și ape, putem aborda mai bine schimbările climatice și consecințele acestora.

Învățăm unii de la alții

Am urmărit activitățile realizate de copii din diferite țări/continente pe tema schimbărilor climatice.

Mai mult oxigen

Elevii au aus seminte de la diferite plante pe care le-au plantat, înțelegând rolul plantelor în obținerea unui aer curat, nepoluat.


Impressions

ant
ant
ant
ant
ant
ant