Ana Sabina Ghera

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Grădinița PN Carașova 20 students are involved

Projects 2022

Planeta noastră- singurul loc, pe care toți o numim casă

Preșcolarii de la Grădinița PN Carașova, grupă combinată, au aflat care este casa tuturor: Pământul. Au aflat informații adecvate vârstei, despre Planeta Pământ, despre schimbările climatice.

Cum au aparut copacii? Povestea copacului meu - casa animalelor si purificator de aer

Prescolarii de la Gradinita PN Carasova, au dorit sa descopere cum au aparut copacii. Dupa o plimbare in natura, in preajma gradinitei, prescolarii au adunat castane, nuci, ghinde, conuri de molid si frunze. In sala de clasa toate au fost analizate in cele mai mici detalii, iar dupa cateva nuci, cateva castane, ghinde au fost plantate in pamant. In urmatoarele saptamanii copiii le vor ingriji si vom putea cum o samanta/ fruct incolteste si cum i-a nastere un nou copac. Scopul final este ca dupa ce pomisorii nostri rasar si ajung o anumita inaltime, impreuna cu parintii si copii sa- i plantam in localitatea noastra. 

Ce inseamna sa poluam?

Prescolarii au invatat un cuvant nou " poluare" si au descoperit modalitati in care este poluata natura. Dupa am invatat cum putem sa selectam gunoiul pe care il producem in clasa si acasa, iar acasa impreuna cu parintii au efectuat diferite experimente prin care au observat cum poluam apa.

Circulam fara sa poluam !

Prescolarii ,alaturi de parinti au aflat cum se circula, cu multi ani, in urma, atunci cand masinile erau foarte putine. Impreuna cu parintii copiii au fost plimbati cu caruta trasa de cai, dar si cu o caruta trasa de ponei. Au aflat informatii noi si despre cai, magar si ponei, au putut observa deosebirile si asemanarile intre animale, dar si sa experimenteze plimbatul cu trasura in natura. A fost o experienta de neuitat.

Sa ne cunoastem vecinii si punctele comune

Am avut parte de o intalnire virtuala, online, cu Gradinita PU " Čika Jova Zmaj" , Vrtić Lane, Pirot, Serbia, intalnire in care am dezbatut schimbarile climatice si cum au influentat Dunarea aceste schimbari climatice.

Plantam arbori in curtea gradinitei

Prescolarii au plantat in curtea gradinitei doi puieti de gorun. Invatam sa ne ingrijim si ocrotim locul pe care il utilizam destul de des si unde petrecem foarte mult timp ( curtea gradinitei). Fiind alaturi de noi, copiii ii vod mereu cum cresc su prin ce etape trec arborii. Pe langa cei doi puieti de gorun, copiii, cu alte ocazii au mai plantat si un liliac, lavanda, trandafiri, dar si alte flori. 


Impressions

ant
ant
ant
ant
ant
ant