Hortensia Simona Mureșan

Romania

 

Follow me on Twitter: Twitter


School: Școala Gimnaziale,,Vasile Lucaciu,, Apa 10 students are involved

Projects 2021

Schimbarea climatică

Oamenii exercită o influență tot mai mare asupra climei și asupra temperaturii Pământului, prin arderea combustibililor fosili, tăierea pădurilor și creșterea animalelor.

Principalul motor al schimbărilor climatice este efectul de seră. Unele gaze din atmosfera Pământului se comportă ca pereții unei sere – captează și rețin căldura soarelui, astfel încât aceasta nu mai este eliberată înapoi în spațiu și ajunge să producă o încălzire globală.

Cauzele creșterii emisiilor:

  • Arderea cărbunelui, petrolului și gazelor generează dioxid de carbon și protoxid de azot.
  • Tăierea pădurilor (despădurirea) Copacii contribuie la reglarea condițiilor climatice absorbind CO2 din atmosferă. Atunci când sunt tăiați, acest efect benefic se pierde, iar dioxidul de carbon stocat de copaci este eliberat înapoi în atmosferă, accentuând efectul de seră.
  • Intensificarea creșterii animalelor Vitele și ovinele produc cantități mari de metan în timpul digestiei.
  • Îngrășămintele care conțin azot generează emisii de protoxid de azot.
  • Gazele fluorurate sunt emise de echipamentele și produsele care utilizează astfel de gaze. Efectul lor de încălzire este foarte puternic – cu până la 23 000 de ori mai mare decât efectul dioxidului de carbon.

 

Efectele schimbării climatice în România

Cauza principală a schimbărilor climatice o reprezintă creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru a combate această cauză reducerea emisiilor a devenit o prioritate pentru toate statele lumii.

Consecințele schimbărilor climatice

Schimbările climatice afectează toate regiunile lumii. Calotele glaciare se topesc, iar nivelul mărilor și oceanelor este în creștere

Soluții pentru schimbăriile climatice și problemele de mediu

Schimbările climatice ne afectează mediul și societatea în diverse moduri. Multe țări din UE au pregătit deja planuri naționale vizând impacturile schimbărilor climatice.

Soluții pentru schimbarea climatică

Scrisoare pentru soluționarea problemelor de mediu

Scrisoare pentru soluționarea problemelor de mediu


Impressions

ant
ant
ant